לכבוד:
- שר החינוך, מר נפתלי בנט
- שרת התרבות והספורט, גב' מירי רגב
- מועצת המוזיאונים
- חברי מפלגת 'הבית היהודי'
- חברי מפלגת ש"ס
- חברי מפלגת אגודת ישראל
הנדון: בקשה לסיוע בהקמת מוזיאון תורה ומדע
- באתר משרד החינוך[1] ישנה רשימת מוזיאונים שמ. החינוך ממליץ ו/או תומך, אך אף אחד ממוזיאונים אלו אינו עוסק או אפילו מביא מידע יהודי-תורני הנוגע לשאלת הבסיס של ראשית העולם, בעה"ח והאדם והתפתחותם.
- לעומת זאת, תזת האבולוציה ותיאוריות שונות לגבי ראשית העולם שולטים בבלעדיות קנאית, בניגוד לביקורתיות האקדמאית והמדעית המהווה יסוד. כפייה ואטימות זו אינה מוכנה אפילו לאפשר הצגת תזות וגישות מדעיות ו/או תורניות אחרות בנוגע לנושא זה, בניגוד לליברליות הרווחת ברוב התחומים האחרים, ובכך נוגדת את סעיף 2.(7) לחוק חינוך ממלכתי, תשי"ג-1953:
"לחזק את כוח השיפוט והביקורת, לטפח סקרנות אינטלקטואלית, מחשבה עצמאית ויוזמה, ולפתח מודעות וערנות לתמורות ולחידושים." (ההדגשות אינן במקור)
- יוזכר שבעבר העז המדען הראשי לשעבר, ד"ר גבי אביטל, רק להציע גישה/ות נוספות לנושא זה, אך הניסיון עלה לו במשרתו. הגיע הזמן לתיקון עיוות זה.
- נושא חשוב ומרתק זה מתפתח בשנים האחרונות ע"י חוקרים ומדענים שיודעים לשלב את המדע האמפירי עם התורה, או להציג תיאוריות מדעיות מבוססות שראויות להתמודד ולהיחשף לציבור הרחב, בעיקר כאשר הנושא מהווה יסוד התורה והעם היהודי, כחלק מהקניית חינוך יהודי (ראו ס' 2 לחוק חינוך ממלכתי[2]). כמו"כ, לצד רבנים וספרות בתחום, כגון סדרת הספרים 'המהפך' (הרב זמיר כהן), אך גם בדתות ושפות נוספות.
א. פירוט הבקשה לסיוע להקמת מוזיאון מדע ותורה והנחלת הידע בחינוך:
- משרד החינוך יקצה תקציב הולם להקמה וניהול מוזיאון חדש של מדע ותורה.
- משרד החינוך יחייב הצגת תיאוריות מרכזיות של מדע ותורה, בכל המוזיאון שבפיקוח משרדי החינוך והתרבות.
- משרד החינוך ישלב תיאוריות מרכזיות של מדע ותורה, בכל ספר בפיקוחו, בכמות מינמאלית של שליש מהיחס של תיאוריות אחרות.
- תיקונים אלו יוערכו בחוק המוזיאונים, התשמ"ג – 1983.
בכבוד רב,
[2] "מטרות החינוך הממלכתי הן: (1) לחנך אדם להיות אוהב אדם, אוהב עמו ואוהב ארצו, אזרח נאמן למדינת ישראל, המכבד את הוריו ואת משפחתו, את מורשתו, את זהותו התרבותית ואת לשונו; (2) להנחיל את העקרונות שבהכרזה על הקמת מדינת ישראל ואת ערכיה של מדינת ישראל במדינה יהודית ודמוקרטית ולפתח יחס של כבוד לזכויות האדם, לחירויות היסוד, לערכים דמוקרטיים, לשמירת החוק, לתרבותו ולהשקפותיו של הזולת, וכן לחנך לחתירה לשלום ולסובלנות ביחסים בין בני אדם ובין עמים;(3) ללמד את תולדות ארץ ישראל ומדינת ישראל; (4)ללמד את תורת ישראל, תולדות העם היהודי, מורשת ישראל והמסורת היהודית, להנחיל את תודעת זכר השואה והגבורה, ולחנך לכבדם; (5) לפתח את אישיות הילד והילדה, את יצירתיותם ואת כשרונותיהם השונים, למיצוי מלוא יכולתם כבני אדם החיים חיים של איכות ושל משמעות; (6) לבסס את ידיעותיהם של הילד והילדה בתחומי הדעת והמדע השונים, ביצירה האנושית לסוגיה ולדורותיה, ובמיומנויות היסוד שיידרשו להם בחייהם כבני אדם בוגרים בחברה חופשית, ולעודד פעילות גופנית ותרבות פנאי" (הדגשות לא במקור).
/
תכנית עסקית למוזיאון מדע ותורה
מהות המוזיאון והתערוכה בו:
מוזיאון האדם הקדמון בכפר ברוך הקים לאחרונה תערוכה חדשהhttp://ugmp.co.il/ ונוכח סדרת ספרי מדע ותורה כ'מהפך', ננסה לקדם הקמת מוזיאון מתחרה למוזיאון זה ולדומים לו - שיציג את האמת (התורנית) של בריאת העולם, גילו, הדינוזאוריםוהרבה הוכחות שמדע גילה את אמיתות התורה. שיווק של מוזיאון זה כמוזיאון מדעי, לצד הצגתו כמתחרה למוזיאונים כופרים ומרחיקי אמונה כאלו, יוסיף בע"ה הרבה אור תורה ואמונה - בעיקר לרחוקים, שכנראה ימשיכו לאחר ביקור במוזיאון כזה בקריאה עד מחקר..
מהות המוזיאון והתערוכה בו:
תמונה ועדה מקצועית של תורה ומדע שתקבל ייעוץ גרפי ואומנותי על אופן ההצגה למבקרים במוזיאון ופריטיו.
חיפוש משקיעים:
מחלקת גיוס הכספים של 'הידברות' תחפש משקיעים/תורמים, שבפניהם יוצג תכנית עסקית מקוצרת. המשקיעים/תורמים יוכלו לבחור בין רישומם כמייסדים/בעלי מניות ו/או הקדשה (לפי גודל תרומתם).
הוועדה תפנה לגורמים ממשלתיים, רשויות, ארגונים המשקיעים ביהדות ועמותות פוטנציאליות שיוזמנו לקחת חלק והשקעה בפרויקט (ללא השפעה על החומר המקצועי שיוצג בו).
יישקל אם לפנות לארגונים מהנצרות והאיסלאם שפועלים בתחום.
בדיקת הכנסות מסביב שניתן להפיק מהמוזיאון, או בשילובו עם אטרקציות נוספות שגם ימשכו קהל, כמו סרטים תורניים על התנ"ך וגדולי ישראל, מסעדה חלבית ובשרית, גן שעשועים מדעי (שמתפתח מאוד בעולם) או גן חיות קטן וכו'..
ניהול המוזיאון:
המוזיאון ינוהל ע"י עובדים מטעם ארגון 'הידברות'.
מיקום המוזיאון:
אפשרי בכל נקודה בארץ. ייבחר בהתאם למיקום אפשריים שהוועדה המקצועית תימצא, תוך התחשבות בשיקולים הנוספים (עלויות שכירות, נגישות וכו').
זמן הקמה משוער:
חצי שנה מיום איסוף הכספים הדרושים להקמתו וניהולו במשך 3 שנים ראשונות.
שיווק ופרסום:
מוזיאון שכזה צפוי לקבל סקירה תקשורתית רבה חינמית, ולכן עיקר העלויות יכולות להצטמצם באתר אינטרנט (ודף פייסבוק) מרשים, תוך הוספת פרסומים בהתאם לציבורי ייעד מבוקשים.
קהל פוטנציאלי:
כולם כולל ילדים (יהיו סרטים ומוצגים מושכי עין כדינוזאורים ולידם הסברים תורניים, גלקסיות זזות וכדומה).
התצוגה תהיה תחילה בעברית, ולפי היכולת הכספית תתורגם גם לאנגלית, תוך ניסיון לפתוח מוזיאון דומה בחו"ל.