תוכן
א. עידוד שימוש הפלאפון במסך מגע נייד ללא סוללה - לעבודה ולנהיגה: 1
ב. עידוד מס לסים אלקטרוני לחיישן נפילה לקשישים: 5
ג. היתר לבני משפחה/אפוטרופוס למעקב און-ליין אחר מיקום הטלפון הנייד של קשיש: 5
ד. היתר רישיונות של ווקיטוקי (PTT): 5
ה. חשיבות רדיו FM בסמארטפונים והצעה להנחה: 6
ו. חיבור טלפון קווי למודם בלוטוט לשימוש עם אוזניות בלוטוט: 7
ח. מספר טלפון וירטואלי מוזל לעסקים קטנים: 8
ט. כתובת אימייל להודעות לבעלי רכב לפי מספר רישוי הרכב: 8
א. עידוד שימוש הפלאפון במסך מגע נייד ללא סוללה - לעבודה ולנהיגה:
- נוכח המעבר ליואסבי-סי (USB-C) שמעביר חשמל ויותר מידע שכולל וידאו, כעת ניתן לחבר סמאטפונים החדשים למסכים ניידים שאינם כוללים אפילו חיבור לחשמל. משכך, הסמארטפון יכול לשמש כמחשב בעזרת מסכים שכאלו, במיוחד אלו עם מסכי המגע (כאשר תמיד אפשר לחבר גם מקלדת ועכבר בלוטוט או חוטיים עם מחבר מתאים; בחלק מהפלאפונים ישנה אפשרות שהמסך הפלאפון ישמש משטח-עכבר-מגע כמו זה שלוח המחשבים הניידים, ולחלקם יש s-pen).[1] אמנם בשימוש כזה סוללת הפלאפון תיגמר מהר יותר, אך גם כך ניתן להישאר ניידים ללא חשמל – בהטענה באמצעות מטען נייד שמתחבר למסך ומטעין את הפלאפון (ולמסכים שאין כניסת הטענה לפלאפון אפשר באמצעות מטען אלחוטי QI נייד).
- המסך עובדים עם פלאפונים מסמסונג גלקסי S8 ומעלה שניתן לבחור החלפה למערכת הפעלה הדומה ל'חלונות': DEX. huawei משדרת את מערכת ההפעלה שלה המותאמת למחשב: EMUI Desktop ברוב הדגמים.
- למסך המגע ללא הסוללה יש כמה יתרונות:
- ניתן להטעין ממנו את הפלאפון דרך המסך.
- יש למסך זה גם כניסת מיני HDMI,[2] כך שניתן לשדר אליו מטלפונים ומחשבים ישנים שאין להם יציאת USB-C (ופלאפונים יש מתאמים/מחברים), אך בחיבור זה יש 2 חסרונות: חייב לחבר הטענה חשמלית בכבל USB-C למסך (כיוון שה- HDMIאינו מעביר חשמל; עם זאת, עדיין אפשר לחבר הטענה ניידת כזו: בין מהמחשב הנייד ובין מסוללה ניידת); ה- HDMIאינו מאפשר מגע של מסך המכשיר פלאפון/מחשב נייד (כיוון שאינו מעביר מידע דו-כיווני).
- אין למסך זה סוללה שצריכה להיטען, כך שלא צריך לדאוג שהמסך מוטען כדי שהמסך ידלק, ותמיד כאשר המסך יחובר למטען – הוא יטעין את הפלאפון/מחשב (ולא את המסך), [3]וכך מרוויחים דו-שימושיות.
- למסך הנייד אין כמעט בלאי (אין לו סוללה; מציג לפי סוללת הפלאפון/מחשב נייד ואפשר לחברו לכל חשמל חיצוני).
- המסך הנייד ניתן לשימוש והעברה בין פלאפונים ומחשבים שונים, ולכן נכון שמקומים שונים יציעו שימושו לציבור, כגון: בתי קפה, ספריות, אנשים במכוניותם, מקומות עבודה וכו'.
- היות ואין לו מקלדת פיסית (אלא רק וירטואלית – במגע), הרי שאפשר להניח את המסך רחוק יותר – וכך יותר בריא לעיניים.
- מסכים אחרים ללא מסך נגיעה, אך עם מערכת הפעלה DEX ללא חשמל:
- ישנם עוד מסכים ניידים רבים, אך כולם ללא מסך המגע (אם כי צפוי שבקרוב יצאו חדישים עם יכולות כאלו ואחרות).
- מסך ישן ומעולה הוא Asus MB169C+. החיסרון במסך זה (מלבד אין לו מסך מגע), הוא שאין לו כניסת חשמל נוספת להטעין את הפלאפון/מחשב. עם זאת, מסך זה מדליק בסמסונג גלקסי החדשים את מערכת ההפעלה DEX ישירות וללא תוספת חשמל כלשהיא (למסך אין; ולא לפלאפון [שניתן להטעינו למשל דרך מפצל יואסבי סי או במטען אלחוטי), כמו שזקוק מסך המגעViotek LinQ Touch (P16CT).
- ישנם גם מסכי מגע ניידים שבהם יש גם הפעלה ראשונית וללא תוספת חשמל, אך יש להם סוללה פנימית. אם מסכים אלו יכולים להידלק גם כאשר הסוללה בהן ריקה לחלוטין, הרי שאלו כדאיים (כמובן לצד בחינות אחרות של משקל ועלות).
- יתרונות מסך הנייד המגע למסך ברכבים (ניתן להניחו במתקן על/במקום הרדיו או ליד):
- ניתן להניח, ועדיף בתושבת קבועה, את המסך על לוח הרכב הקדמי (באזור הרדיו/מזגן), וכך המסך הנייד מציג את אפליקציית הוייז-Waze. כך אין צורך בשימוש במסך הרכב שהוא יותר קטן ולרוב הרבה פחות נוח. בנוסף, אין צורך בתשלום חודשי נוסף לדטה אינטרנט (קו טלפון לחברת הסלולר - טלפון משני ברכב) במסך המובנה של המכונית.
- יתרון זה פוטר את הנהג משימוש בפלאפון, תחילה מסיכון באחיזתו תוך כדי נהיגה, ועד לקנסות גבוהים (1,000 ₪ על אחיזת פלאפון): "התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו" (תקנה 28(2) לתקנות התעבורה).
- המסך הנייד אינו צורך חשמל של מצת הרכב אם לא מחובר לו פלאפון (כך שחוסך את אנרגיית מצבר הרכב אם שוכחים מחובר), וכאשר כן מחובר לו פלאפון (החיבור ב-USB-C או ב-HDMI)[4] באמצעות מצת הרכב (או סוללה חיצונית) – הוא מטעין את הפלאפון.[5]
- כאמור המסך הנייד יכול לשמש במגוון שימושים זולת מהרכב.
- כאמור הדגם המומלץ הוא דגם זה: (Viotek LinQ Touch (P16CT, אך לרכב מומלץ בגודל של 10 אינצ' ולא 15 אינצ' (שגם זול).
- יתרונות המסך מגע הנייד מפלאפון - כתחליף למחשב נייד-לפטופ:
- המסך הוא מגע, מה שאינו קיים בחלק ממסכי המחשב.
- אין צורך לקחת גם מטען של מחשב נייד (ובכלל מחשב נייד), כיוון שהמסך המגע הנייד אינו צורך סוללה.
- ניתן להשתמש במסך מגע הנייד עם עיפרון של הפלאפון (לדגמים שיש להם כאלו, כמו נוט-S-PEN), ואז ניתן לשלוט בהעברה והצגה של מצגות, מסמכים וסרטים. אפשרות זו קיימת גם כאשר הפלאפון מחובר למקרן (ולכל מסך).
- מומלץ להגדיר את המסך בסיבוב לרוחב (ניתן בחדשים גם את מסך הבית) כדי לראות את המסך במסך מלא (הפלאפונים צרים וגבוהים ואילו המסכים נמוכים ורחבים).
- הסמארטפונים המומלצים ביותר לעבודה עם המסך הנייד:
- לשתי חברות פלאפונים אלו יש מערכת הפעלה דמויית מערכת 'חלונות' שבה ניתן לראות במקום (אפשרות) את העתק מסך הפלאפון (מסך מראה), מסך של מערכת הפעלה על כל המסך, בעוד המסך הראשי של הפלאפון מוצג באופן צר, ורק כאשר פותחים אפליקציה ומשכיבים את המסך עם הגדרת תצוגה לרוחב, אז רואים גם בכל מסך המגע הנייד את אותה האפליקציה. מערכות הפעלה של פלאפונים אלו מאפשרות להשתמש במסך הפלאפון כפד-משטח מגע לעכבר של מסך המגע הנייד.
- הפלאפון הטוב ביותר היום שמשדר למסכים ניידים ללא חשמל הוא וואוויhuawei 30 (Mate או p30; רגיל או פרו), כיוון שהוא גם משדר את מערכת ההפעלה שלו המותאמת למסך מחשב: EMUI Desktop, וזאת גם ללא תלות אם יש תוספת הטענה חשמלית דרך המסך.
- לעומתו, דגמי סמסונג גלקסי משדרים ללא תוספת כבל חשמל רק העתק 'מסך מראה', ושידור מערכת ההפעלה המותאמת למחשב: DEX (ששני יתרונותיה העיקריים: עבודה עם עיפרון על המסך ובעיקר המרת כתב יד בעברית) עובד רק עם תוספת חיבור חשמל (עם זאת, ניתן לחבר סוללה חיצונית ולהמשיך להיות נייד).
- פלאפונים אחרים משדרים רק בחיבור לחשמל (LG-G5 למשל משדר וידאו גם לאחר ניתוק מהחשמל, אך צריך להתחיל עם חיבור חשמל ראשוני), וגם אין להם כלל מערכת הפעלה שמותאמת למסך מגע נייד.
- לפיכך, מוצע שמשרד התקשורת והרשות לעסקים קטנים תעודד פתיחת מקומות לעבודה, שיציעו חיבור למסך או אפילו רק עמדה שבה ניתן לשבת לעבודה אישית או לפגישה, והמשתמשים יבואו איתם מסך נייד. ככל שיהיו יותר מסכים ניידים ללא חשמל, כך נוכל לשבת ולעבוד ביתר נוחות ומקצועיות מול מסכים גדולים במקום קטנים של הפלאפונים, בעדיפות למסכי מגע שמהווים תחליף למקלדת ועכבר.
- מיקומים נוחים לשימוש במסכים הניידים:
- רכבים ציבוריים: בהם יש לרוב גם הטענת יואסבי.
- רכבים פרטיים: תחילה במסך נוח לניווט (כמו ובמקום אנדרואיד-אוטו [Android Auto] ומירור-לינק: (MirrorLink, ושנית כמסך ממתין (יכול להישאר תקופה ארוכה במכונית ואין סוללה שתיגמר) לשימושו כמחשב.
- ספריות.
- בתי קפה.
- אזורי המתנה ציבוריים ופרטיים (משדה תעופה להמתנה לרפואה וכדומה).
- האבים ומתחמי עבודה ומשרדים.
ב. עידוד מס לסים אלקטרוני לחיישן נפילה לקשישים:
- חיישן נפילה לקשישים שמחובר לרשת סלולרית זה כלי חשוב להתרעה והצלה של קשישים, ועלינו לעודד רכישתה ע"י ההמונים, וכדי להחדירה לשוק יש להקל במיסוי עליה.
- אם אין מיסוי שחל על מוצר זה, אז אפשר לפטור אותו ממע"מ.
- הסים האלקטרוני מתאים למכשירים קטנים לנשיאה על הגוף, כמו שעון, צמיד, תיליון וכדומה. ראו הסבר והצעות לפיתוח בדף זה באתר. ראו גם באתר: הצעה לדיווח סלולרי של חיישני תאונה ברכבים.
ג. היתר לבני משפחה/אפוטרופוס למעקב און-ליין אחר מיקום הטלפון הנייד של קשיש:
- מבוקש כי משרד התקשורת יורה על חברות הסלולר בישראל להקים אתר שבו קרובי משפחה ו/או אפוטרופוס (או לפי ייפוי כח ייעודי) של קשיש, יוכלו לעקוב אחר מיקום הטלפון הסלולרי של הקשיש.
- בנוסף או לחלופין, משרד התקשורת יורה על חברות הסלולר בישראל להקים מערכת מסרונים אוטומטית, שבה יוכלו שבו קרובי משפחה ו/או אפוטרופוס (או לפי ייפוי כח ייעודי) של קשיש, לקבל במסרון את מיקום הטלפון הסלולרי של הקשיש.
ד. היתר רישיונות של ווקיטוקי (PTT):
- ווקיטוקי (PTT) הינה אפשרות שיחה מהירה ויעילה להרבה סוגי תקשורת ועסקים, כאשר בפועל רבים אינה בוחרים שתקשורת זו כיוון שהיא בלעדית רק ברשת ??? שגם מחייבת שימוש בטלפונים מסוימים בלבד.
- לחלופין, מבוקש כי משרד התקשורת יתיר לכל חבר
- מבוקש כי משרד התקשורת יתיר לכל חברות הסלולר לשווק ווקיטוקי (PTT).
- לחלופין, מבוקש כי משרד התקשורת יתיר לכל חברות הסלולר לשווק ווקיטוקי (PTT) לקבוצות שונות.
- ייתכן ויש להרחיב ולהקצות רשת סלולרית ציבורית שתאפשר מערך הצלה וחירום.
ה. חשיבות רדיו FM בסמארטפונים והצעה להנחה:
- רשת גלי הרדיו פעילה בחירום: אינה נופלת כסלולרי, חלילה כבאירועי טרור, וכך מהווה כלי תקשורת חשוב וזמין לקהל הרחב בזמן חירום.
- משמשת קשישים לשמוע תכניות ומוזיקה, רובה חינוכית וישראלית טובה. יש לזכור שחלק מהקשישים מתקשים ישמחו לשמוע רדיו ומוזיקה ישנה וטוב, אך מתקשים בשימוש בסמארטפונים, ואילו ברוב הסמארטפונים ניתן להפעיל את הרדיו רק בהכנסת הכבל אוזניות או בלחיצת כפתור אחת, וניתן לשמוע גם ברמקול של הסמארטפון ולהפיג מבדידותם.
- מאפשרת שימוש לקליטת הרצאה של מרצה שמשדר דבריו בתדר רדיו באזורים ציבוריים שדיבור בקול גבוה (קל וחומר אם בעזרת הגברה/רמקול) אינו מתאים ומפריע. עידוד ההרצאות בשטח הינו דבר חשוב מאוד, במיוחד שהסמארטפונים גורמים להסתגרות חברתית ופחות הרצאות חיות ובשטח. בעניין זה כדאי ומבוקש כי משרד התקשורת יקצה תדרי רדיו FM/AM לכך.
- הרדיו משפר את מגוון תכני המוזיקה וההרצאות לעולם הצעיר שנמשך לבידור קל ויצרי. המדינה הרי מתקצבת את תחנות הרדיו ואכן יש תכניות ותכנים חינוכיות וציוניים חשובים, שראוי שהמדינה תתמוך ברכיב רדיו שיגביר את ההאזנה (בחינם וללא תלות ברשת אחרת) של הקהל הרחב. היבט חינוכי אחר של הרדיו הינו חיזוק ההקשבה והמפחת תקשורת הסרק המהירה.
- למרות זאת ישנם יתרונות לרדיו האינטרנטי באפליקציה, שכן אלו מאפשרות שמיעת מגוון תחנות נוספות – שחלקן אפילו לא קיימות כלל כתחנות מורשות של רדיו בגלי FM. אמליץ על אפליקציית Rlive שמאפשרת בחירת קטגוריות של רדיו, ובקטגוריה "דתי רוחני" מאפשרת בחירה מבין 23 תחנות, כך שמי שמעונין לשמוע שיעורי תורה או שירים יהודיים, יוכל לדףדף ביניהם בקלות ובמגוון ייחודי – שאינו קיים ברדיו FM.
ו. חיבור טלפון קווי למודם בלוטוט לשימוש עם אוזניות בלוטוט:
- למי שמשוחח הרבה בטלפון קווי, או למי שיש סים משני של פלאפון שמחובר לטלפון קווי (כמו מכשירים אלו), מומלץ לחבר את הטלפון למודם בלוטוט, כך שיהיה ניתן לחברו את השיחה מהטלפון הקווי לאוזניות בלוטוט רגילות, וכך להיות נייד בטוחח של עד כ-10 מטר, ובנוחות לשימוש עם שתי הידיים.
- להלן דגומאות לדונגל בלוטוט מטלפון קווי:
WIRELESS BLUETOOTH LANDLINE PHONE 92OSE
Wireless Bluetooth Landline Telephone Adapter (10m Range, Hands-free For VoIP Call)' item#: TABW-G606
https://www.plusbuyer.com/wireless-bluetooth-landline-telephone-adapter-10m-range-handsfree-for-voip-call-p-5513.html
https://www.oticon.com/-/media/oticon-us/main/download-center/connectline/ifu/908-69-611-00-installation-guide-connectline-phone-adapter-getting-started.pdf
Poly OBi302 Universal VoIP Adapter for SIP & T.38 Fax Over IP
https://hearinglifeshop.ca/product/oticon-phone-adapter-2-0/
ז. פקס בטלפון חכם:
- היתרון שעדיין קיים בפקס הוא אישור המסירה (במקביל כדאי לקדם רישום לאימייל רשמי להודעות לאזרח לפי מספר הת.ז. שלו, וראו הצעתי בעניין זה לרישוי רכבים).
- ביטול חובת תשלום עבור בזק משיבון כאשר השירות המבוקש הוא פקס לאימייל בלבד.
- בנוסף, פתיחת האפשרות למספר פקס באותו מספר קווי עם קידומת קבועה (נניח קידומת 060 וההמשך אותו מספר קווי/נייד), כך שייפתר הצורך לברר ולהקריא מספרי פקסים. ראו בעניין גם אימייל למספרי מכוניות.
ח. מספר טלפון וירטואלי מוזל לעסקים קטנים:
- עצמאים ועסקים קטנים משתעבדים לעבודתם ולמתן שירות. הטלפון הקווי כמעט ואינו רלוונטי להם, וגם אם יעשו "עקוב אחריי" לטלפון הנייד, עדיין לא יכולים להוציא שיחות מהטלפון הנייד שבהם יופיע המספר הקווי, וכדי לבטל הפניית שיחות בשעות מסוימים צריך להגדיר זאת כל פעם מחדש, ולכן רוב בעלי העסקים אכן לא עושים זאת (למרות שהדבר יועיל להם).
- עידוד אפליקציות ותוכנות למספר טלפון קווי אינטרנטי עם אפשרות עקוב אחריי אליו ממנו (במיידי ובלאחר מס' צלצולים), בכדי לקדם שירות של עסקים קטנים (למשל שאינם רוצים להיות זמינים במספרם שלא בשעות עבודתם) בחיסכון מזכירות ומערכות הודעות מיותרות. היום רק לבזק-בינלאומי 014 יש אפליקציה כזו (TukiTalk) ותוכנה כזו (SOFTPHONE), והן מוגבלות ביותר.
- תקנה לחיוב אפשרות לצלצול כפול לטלפון קווי (כמו השירות של מירס).
ט. כתובת אימייל להודעות לבעלי רכב לפי מספר רישוי הרכב:
- סיומת אימייל לכל מספר רישוי של רכב (עם אפשרות למשוכו אוטומטית מאימייל פרטי) כדי שנוסעים יוכלו לשלוח הודעות על בעיות במכונית (כמו מנורה שרופה וכדומה), ואף הודעות רשמיות של משרד התחבורה. ראו בעניין גם מספרי פקס לטלפונים חכמים.
\
קו בצלצול כפול או קו וירטואלי?
- http://www.phoneplus.co.il/%D7%90%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95
- http://www.hot.net.il/heb/Phone/services/article,18/
- http://www.bezeq.co.il/internetandphone/phone/virtualline/
קידומים כללים לפיתוח התקשורת בישראל
- לחץ על תוכנת ווטסאפ להפריד את הקבוצות באפליקציה, כך שלא יוצגו באותו מסך (או לפחות רובו) של ההודעות הפרטיות, ובעיקר שלא יוצג על אייקון האפליקציה כמות ההודעות שכוללת הודעות מקבוצות (ובעדיפות שנייה שיוצגו 2 אייקונים שונים).
המלצות לחיבורי סמארטפון לטלפון קווי
- מכשיר מודם לחיבור סים נוסף-משני של קו הסלולר לטלפון קווי באמצעות חוט טלפון רגיל (אין צורך באחזקת קו טלפון קווי, רק במכשיר):gsm terminal quad band
- מכשיר מודם/ראוטר שמקבל בבלוטוט אלחוטי את השיחה מהסמארטפון (ללא סים נוסף-משני), ומעבירו בחוט טלפון רגיל-קווי (אין צורך באחזקת קו טלפון קווי, רק במכשיר): https://www.tgspot.co.il/xlink-bt-review, Xtreme Technologies Xlink BTTN Bluetooth
- אפליקציה שמעבירה את השיחות הטלפון מהסמארטפון לטלפון קווי (צריך להחזיק קו טלפון קווי), כשמזהה מתי הסמארטפון לידו: iChoose , FollowMeReminder (למירס יש שירות מובנה כזה)
- חיבור טלפון קווי לבלוטוט אלחוטי באמצעות מתאם השפופרת (מה שקניתי לא עבד): x 3.5mm Jack To RJ9/RJ10 iPhone Headset To Cisco Adapter Cable For Office Phone
- אפליקציות שמאפשרות מענה לשיחה במחשב (במקום בסמארטפון, לבחירה): Mysms (בעלות 10$ לשנה), https://play.google.com/store/apps/details?id=justPhone.remotePhone&hl=en Remote Phone Call, https://www.youtube.com/watch?v=s3cQZtTMb0Q, airdroid
טלפון נייח קווי עם חיבור לסלולרי - Link2Cell:
http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/semicom/5134521
Bluetooth Cordless Phone System
Use Your Home Phone for Landline and Cell Phone Calls
Link2Cell Bluetooth® Enabled Phone with Answering Machine KX-TG7874S 4 Cordless Handsets
מילות המפתח:
4.0 Link2Cell Bluetooth
- מצלמה עם חיישן תזוזה (כמו של salienteye).
[1] אמנם ה- s-penעדיין לא ניתן לשימוש כעכבר מלא, אלא יש רק אפשרויות מועטות ומוגבלות לכך, ובעיקר מתאים למצגות. ראו גם: pad to write with s-pen.
https://www.youtube.com/watch?v=rfiFitSrcvk
https://www.samsung.com/ph/support/mobile-devices/how-to-control-samsung-dex-screen-with-a-device/
ניתן להשתמש בפלאפון כעכבר למחשבים: https://www.lifewire.com/use-phone-as-a-mouse-4154687
[2] פלאפון שאין לו יציאת USB-C (אלא מיקרו-יואסבי), ניתן לחבר לו מתאם/מחבר. הפלאפונים החדשים מפעילים את המסך הנייד ללא תוספת חשמל, והישנים כן צריכים חשמל – וכאמור זה יחובל תמיד ממצת הרכב (ולא צורך אנגריה כאשר אין למסך הנייד פלאפון מחובר).
[3] המסך הנייד תומך ב- USB Power Delivery 2.0, כך שהצג יכול לטעון את הטלפון החכם או מכשיר אחר בתצורה זו אם אתה משתמש במצב USB-C DP alt עבור אות התצוגה.
[4] פלאפון שאין לו יציאת USB-C (אלא מיקרו-יואסבי), ניתן לחבר לו מתאם/מחבר. הפלאפונים החדשים מפעילים את המסך הנייד ללא תוספת חשמל, והישנים כן צריכים חשמל – וכאמור זה יחובל תמיד ממצת הרכב (ולא צורך אנגריה כאשר אין למסך הנייד פלאפון מחובר).
[5] המסך הנייד תומך ב- USB Power Delivery 2.0, כך שהצג יכול לטעון את הטלפון החכם או מכשיר אחר בתצורה זו אם אתה משתמש במצב USB-C DP alt עבור אות התצוגה.
כניסות: 10279